Bezienswaardigheden in Drenthe

Voor een gezellig dagje uit kunt u vele kanten op in Drenthe. Wat dacht u bijvoorbeeld van de dierentuin in Emmen, of het Vlinderparadijs Papiliorama. De directe omgeving van Havelte biedt een hoop mogelijkheden. In onze sanitair ruimte vindt u diverse folders en brochures van bezienswaardigheden in de regio. Ook in de receptie geven u graag tips en adviezen. Onderstaand hebben wij een kleine selectie voor u gemaakt.

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Maak een wereldexpeditie in één dag! In WILDLANDS reis je door de jungle, de savanne en het poolgebied. Wildlands Emmen is te bereiken vanuit Jelly’s Hoeve met openbaar vervoer en auto.

www.wildlands.nl

Hunebed Centrum

Waan uzelf in de prehistorie, de tijd van uw vroegste voorouders, in het vernieuwde Hunebedcentrum. Op steenworp afstand van het grootste hunebed liggen de verhalen voor het oprapen, kom interactief in contact met de hunebedbouwers. Bent u nieuwsgierig naar het leven van de hunebedbouwers, met deze mooie expositie geniet u volop. En buiten, in het Oertijdpark, staat u oog in oog met de oermens. Bezoek het grootste hunebed van Nederland, dat mag u niet missen

Adresgegevens:

Hunebedstraat 27
9531 JT Borger 
Tel: 0599 – 23 63 74 55
www.hunebedcentrum.nl

Koloniën van Weldadigheid | Frederiksoord

In Frederiksoord wordt het verhaal verteld van de Koloniën en ontdek je al wandelend, fietsend of rijdend de vele sporen van de oude Kolonie. Je ziet er ook hoe het landschap en de bebouwing zijn geëvolueerd. Frederiksoord was in 1818 de plaats waar Johannes van den Bosch met carte blanche van Koning Willem de eerste paupers uit de stedelijke gebieden nieuwe kansen bood. Het begin van een groots maatschappelijk experiment dat nog steeds zichtbaar is in het landschap en aan de gebouwen die in deze Kolonie staan.

Adresgegevens:
Majoor Van Swietenlaan 1A
8382 CE Frederiksoord
www.kolonienvanweldadigheid.eu

Vogelpark Taman Indonesia

Bij een bezoek aan Taman Indonesia waant u zich in de tropen. U komt oog in oog te staan met exotische vogels en zoogdieren zoals Gelatiks, Balispreeuwen, Djalaks, Muntjaks, Kleinklauw-otters, Maleisische Stekelvarkens en tropische eekhoorns. Taman Indonesia herbergt een bonte verzameling van ruim 50 verschillende soorten vogels, aangevuld met tal van kleine Aziatische zoogdieren. Naast genieten van deze bijzondere dieren kunt u een kijkje nemen in een originele Indonesische paalwoning van het Mentawai eiland of plaatsnemen in een echte Indonesische driewieler (bajaj).

Adresgegevens:
Kallenkote 53
8345 HE Kallenkote
Tel: 0521- 51 11 89
www.taman-indonesia.nl 

Daarom Jelly’s Hoeve

  • karaktervol en groen
  • tussen 3 nationale parken
  • Havelte op loopafstand
  • alleen voor volwassenen

Bekijk de app

Bekijk alle informatie over de camping, faciliteiten en eropuit tips in onze WebApp.

Open de app

Vogelvlucht

Bekijk onze video en ontdek Camping Jelly's Hoeve binnen 1 minuut.

Bekijk de video

Genieten in de

prachtige natuur!