Excursie in natuurgebied Holtingerveld met Jelly’s Green Tours

Jelly’s Hoeve biedt een exclusieve excursie door natuurgebied Holtingerveld; Jelly’s Green Tours. Het oerlandschap Holtingerveld heeft een rijke historie en is niet voor niets opgenomen in het Europese netwerk Natura 2000. Met Jelly’s Green Tours gaat u met ons op pad langs de mooiste plekjes en onderweg vertellen we u graag alles over de geschiedenis en de natuur.

Jelly’s Green Tours is een unieke beleving

Alleen gasten van Jelly’s Hoeve kunnen een Jelly’s Green Tours reserveren. Met maximaal 3 gasten wordt u rondgereden in onze elektrische jeep. De excursie duurt ongeveer 2 uur en wordt gegeven door ons, Ellen en/of Roger. Als natuurliefhebbers weten wij veel over het natuurgebied en de bijzondere geschiedenis te vertellen. Er zijn verschillende routes door het oude deel van Havelte en het Holtingerveld.

Tip van Jelly’s Hoeve: neem uw camera mee. Onderweg komen er vele foto momenten voorbij. Onlangs hebben we tijdens de tour een zwarte ree gespot.

Natuurgebied Holtingerveld gevormd door ijs en oorlog

Het Holtingerveld is een uniek natuurgebied met een bijzondere geschiedenis en rijke flora en fauna. De combinatie van bos, heide, stuifduinen en vennen vormen een prachtig geheel. De Havelterberg is één van de meest bekende hotspots van het Holtingerveld. Deze 19 meter hoge heuvel biedt een prachtig uitzicht over de heide en het natuurlandschap. Aan de voet van de heuvel liggen grote hunebedden.

Doordat de bodem grotendeels uit keileem bestaat, ontstaat er een rijke voedingsbodem voor planten. Ook zijn er op diverse plekken vennen ontstaan, waar veel vogels, reeën en vele andere dieren op af komen.

Het natuurgebied is zo bijzonder, dat moet u eigenlijk zelf ervaren. We laten het u daarom graag zien tijdens Jelly’s Green Tours.

Duurzame tour met zorg voor de natuur

Met onze elektrische jeep bieden wij een duurzame mogelijkheid om u rond te leiden door de natuur. Ondanks dat we u graag alles van dichtbij willen laten ervaren, gaan we ook met respect om met de natuur. Een verrekijker is dan ook geen overbodige luxe om bijvoorbeeld de vogels te bewonderen zonder ze te storen.

Meer informatie of reserveren

Wilt meer weten over Jelly’s Green Tours of direct reserveren, neem dan contact met ons op.

Daarom Jelly’s Hoeve

  • karaktervol en groen
  • tussen 3 nationale parken
  • Havelte op loopafstand
  • alleen voor volwassenen

Bekijk de app

Bekijk alle informatie over de camping, faciliteiten en eropuit tips in onze WebApp.

Open de app

Vogelvlucht

Bekijk onze video en ontdek Camping Jelly's Hoeve binnen 1 minuut.

Bekijk de video

Genieten in de

prachtige natuur!